הסבר על אורינגים
האורינגים הפכו במהלך השנים לאטמים מאוד נפוצים בתעשיה, בזכות צורתם הפשוטה, זמינותם והמבחר העצום של מידות, חומרים ותרכובות בו ניתן לספק אותם לצד מחירם הזול. האורינגים אוטמים על ידי דחיסתם בין שנים או יותר אלמנטים במבנה חריץ האטימה. בעת דחיסתם הלחץ עליהם גורם לעיוות ומגביר את יעילות האטימה.
מידות של אורינגים
מידות האורינגים נגזרות מקוטר החוט וקוטר הפנים של האורינג. ניתן למדוד את האורינג על מנת לזהות אותו באמצעות קליבר או באמצעות קונוס בנוי במיוחד לצורך זה. זיהוי החומר והקשיות של האורינג יותר מורכבת ושייכת לאנשי מקצוע שמשתמשים בידע שצברו כגון משקל החומר, צבעו ובדיקת קושי במכשיר מיוחד לצורך זה. הרבה ייצרני ציוד מספקים אורינגים ומטלגים אותם על מנת להקשות על זיהוי של פריט זול וזמין זה. הייצור של האורינגים נעשה בתהליך של כבישה וגיפור אבל גם בתהליך של גיפור חוטי אורינג במקרים שהמידות לא סטנדריות.
אורינגים מיוצרים בהתאם לסטנדרטים המקובלים בכל מדינה כגון AS568A בארה"ב, BS1806 באנגליה,
DIN 3771 בגרמניה ורבים אחרים. בסה"כ מסוגלים לספק כ- 30,000 מידות סטנדרטיות שכל אחת מהן מיוצרת מכל האלסטומרים המוכרים בתחום האורינגים. ניתן להשתמש באורינגים בשימושים סטטיים ודינמיים.
בבחירת האורינג הנכון יש לקחת בחשבון:
* שימוש סטטי או דינמי
* בחירת החומר / אלסטומר המתאים
* בחירת המידה
* בחירת הקושי
* בחירת התרכובת
היות והאורינגים מיוצרים מאלסטומרים יש לייחס חשיבות רבה לתוחלת החיים של המוצר וצורת האיחסון שלו. תוחלת החיים של האורינגים שונה מחומר אחד למשנהו ונעה בין 5-20 שנה בתנאי איחסון מושלמים.